x Our website is also available in English. Switch to English
Home Holiday logo
x Vanaf nu heten wij Booklidays. Lees meer over onze naamsverandering.
Menu

Toeristische informatie Noordwijk

Bloemenbadplaats

Aan haar centrale ligging middenin de Bollenstreek en direct aan de kust dankt Noordwijk de bijnaam 'Bloemenbadplaats van Europa. Noordwijk is een bruisende kustplaats in de provincie Zuid-Holland en telt ruim 25.000 inwoners (2014). Meer dan de helft van haar totale landoppervlakte bestaat uit natuur.

Voor Noordwijk als badplaats zijn toerisme en vrije tijd van groot belang. De inwoners van Noordwijk doen er alles aan om hun bezoekers een fantastische tijd te bezorgen. Dit vanwege het grote aantal binnen- en buitenlandse gasten dat hier vakantie viert en ook omdat de Noordwijkers zelf graag gebruik maken van het strand, de zee en de duinen en het bruisende uitgaansleven.

Booklidays biedt haar verblijfsgasten veel verschillende en unieke accommodaties aan. Van een kamer in een particuliere woning of pension, een vakantie appartement, een vakantiestudio, een volledige woning of zelfs een vakantievilla. Aan u de keus! 
Aan en rond de boulevard van Noordwijk liggen veel restaurants, waar alle smaken en prijsklassen zijn vertegenwoordigd. In het bruisende uitgaanscentrum geniet u altijd in een ambiance die varieert van gezelligheid tot culinair bekroond. Vaak met uitzicht  over zee en duinen. De chique winkelpromenade grenst praktisch aan het strand met een grote verscheidenheid aan winkels waarvan de meeste ook op zondag geopend zijn. In Noordwijk-Binnen zijn in de oude dorpskern ook alle basisvoorzieningen vertegenwoordigd, zoals een supermarkt, bakker en slager en diverse winkels en horeca gelegenheden. Van hieruit fiets je in nog geen 10 minuten naar het strand. Dankzij tal van evenementen en activiteiten in het toeristenseizoen verveelt Noordwijk nooit. Noordwijk is centraal gelegen in de Randstad, via meerdere uitvalswegen goed bereikbaar en wordt bovendien de 2e congresplaats van Nederland genoemd. Er is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de buurt van het strand en de winkels.