x Our website is also available in English. Switch to English
Home Holiday logo
x Vanaf nu heten wij Booklidays. Lees meer over onze naamsverandering.
Menu

Bezienswaardigheden Noordwijk

Keukenhof 

“Miljoenen bloeiende bloembollen en fantastische shows”
De Keukenhof in Lisse is ongeveer 20 minuten rijden vanuit Noordwijk. Deze spetterende bloemenshow in een historisch park van 32 hectare en 15 km aan wandelpaden is een lust voor alle zintuigen! Van eind maart tot eind mei is dit het mooiste lenteplekje ter wereld. Hier barst de lente in al haar pracht los. Adres: Stationsweg 166a, Lisse. Tel.: 0252465555. Meer informatie: www.keukenhof.nl

Bloemencorso van de Bollenstreek

“Het gezicht van de lente”
Het beroemdste corso is het Bloemencorso van de Bollenstreek. Eind april vetrekken 20 praalwagens en meer dan 30 rijk versierde bijzondere wagens op de 40 km lange route vanaf de boulevard in Noordwijk naar Haarlem. Geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Voor jong en oud prachtig om te bekijken met ieder jaar weer vele honderduizenden bezoekers. www.bloemencorso-bollenstreek.nl 

Museum

Noordwijk anno 1900
Deze monumentale museumboerderij is de laatste binnenduinsehoeve van Nederland en geeft een goed tijdsbeeld van het vissersdorp Noordwijk rond 1900. Daarnaast zijn er wisselende exposities. Adres: Jan Kroonsplein 4, Noordwijk. Meer informatie: www.museumnoordwijk.nl.

Toren Oude Jeroenskerk

uitzicht over Noordwijk
De toren in Noordwijk-Binnen heeft 110 treden, is 40 meter hoog en de muren zijn wel 2 meter dik! Boven heeft u een prachtig uitzicht over Noordwijk, de omgeving en de Noordzee. Adres: Voorstraat 44, Noordwijk. Meer informatie: www.deoudedorpskern.nl.

Vuurtoren

verlicht Noordwijk
De vuurtoren op de Wilhelminaboulevard bij het vuurtorenplein is sinds 1921 een gezichtsbepalend gebouw voor Noordwijk en werd in 1980 een rijksmonument. Het heeft zes verdiepingen en een trap met 108 treden. De toren heeft een lichthoogte van ruim 33 meter en is gemaakt van baksteen en gewapend beton. Het is niet mogelijk om de toren te beklimmen maar een wandeling ernaartoe is zeker de moeite waard.

Huis ter Duin

Hotel van het Nederlands elftal
In 1880 was de plaatselijke bevolking van Noordwijk afhankelijk van de visserij. De toenmalige burgemeester Pické vond dat Noordwijk meer te bieden had dan uitsluitend vis. Een badplaats met allure zou een betere vangst opleveren. In 1883 zet Pické op het hoogste punt van de duinen de eerste spade in het zand en het Grand Hotel Huis ter Duin werd in 1885 geopend. Leden van het Huis van Oranje en leden van het Belgisch Koninklijk Huis verbleven met grote regelmaat in Huis ter Duin. Ook is het de uitvalsbasis voor het Nederlands voetbalelftal. De spelers verblijven rondom interlands in het hotel.