x Our website is also available in English. Switch to English
Home Holiday logo
x Vanaf nu heten wij Booklidays. Lees meer over onze naamsverandering.
Menu

Sport in Noordwijk

Sportieve mensen kunnen in Noordwijk hun hart ophalen. Van wandelen tot kite surfen, van paardrijden tot golfen en van fietsen tot tennissen, er is zoveel mogelijk.

Watersport in Noordwijk

Voor de watersporters zijn er uiteraard volop faciliteiten. Noordwijk is een echte kitesurf-hotspot, er ziin 2 kitesufscholen. Kitesurfen mag op drie plekken aan het strand: bij KSN, Bij afrit 21 en bij Langevelderslag ter hoogte van radiostation Nora.

Bij de Surfschool kunt les nemen en daarna lekker chillen bij locatie-host de Branding Beach Club.

The Strand verzorgt de organisatie en uitvoering van een zeer gevarieerd scala aan uitdagende strandactivieiten, waaronder ook veel watersportevenementen zoals Powerkiten, Brandingkanoën, BeachGolf, Brandingraften, Kitesurfen, Golfsurfen. Zie www.the-strand.nl

Zwemmen

Natuurlijk is het mogelijk om te zwemmen in de schone Noordzee. Noordwijk heeft al jaren de blauwe vlag en een ervaren reddingsbrigade. Maar als u het te koud vindt om in zee te zwemmen dan biedt Hotels van Oranje ook voor niet-gasten een uitstekend alternatief met een tot 32 graden verwarmd zwembad. Er is zelfs een bioscoop: de Aqua Cinema Oranje waar kinderen vanaf een luchtbed kunnen genieten van de nieuwste films. Adres: Koningin Wilhelmina Boulevard 20-31

2202 GV. Tel. 071-3676869. Meer info: www.hotelsvanoranje.nl. Ook voor sauna- en fitnessfaciliteiten.

Wandelen en fietsen

Lekker uitwaaien? De 'Kust & Zeewandeling' leidt u door de Noordwijkse duinen en u loopt terug via het strand. Toch meer in de ontdekkings-mood? Dan kiest u het 'Noordwijks Uurtje', deze leidt u langs bijzondere plekjes in Noordwijk.
En zo zijn er nog tal van mogelijke wandelroutes, te verkrijgen bij het Visitor Centre.

Het prachtige landschap met een uitgestrekt bosgebied, de ruige duinen en niet te vergeten de in het voorseizoen heerlijk geurende bollenvelden maakt Noordwijk enorm geschikt als uitvalsbasis voor het maken van fietstochten. 
Er zijn diverse (knooppunten)fietsroutes voor u gemaakt, af te halen bij het Visitors Centre. Fietsenverhuur bij Profile Mooijekond, Schoolstraat 45 tel.: 071-3612826 of via www.mooijekind-fietsen.nl.

ATB 

In Boswachterij Noordwijk is voor de avontuurlijke fietser een ATB-route aangelegd. De route loopt door bos en duin, de hoogteverschillen zijn niet groot, maar af en toe wel wat steil. De route is niet al te zwaar, maar technisch wel moeilijk en heeft een lengte van ca. 8 km. Startpunt: Parkeerplaats tussen Duinweg 89-91 te Noordwijk, volg de rode pictogrammen. 

Hardlopen 

Houdt u van hardlopen? Dat kan prima in de omgeving van Noordwijk. De zeelucht doet de hardloper meer dan goed!

Golf

De Noordwijkse Golfclub, ook wel “de Noordwijkse” genoemd, heeft een van de mooiste en meest uitdagende banen van Nederland. De baan bezet de 5e plaats op de Europese ranglijst. Voor deze golfclub dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen om de baan op te mogen. Meer info: www.noordwijksegolfclub.nl
Daarnaast is er het Golf Centrum Noordwijk waar in tegenstelling tot de Noordwijkse iedereen lid van kan worden. Het GCN is een bereikbaar gelegen openbaar golfcentrum met een korte 9 holes baan, driving range en putting  green. De derde golfbaan op landgoed Tespelduyn in Noordwijkerhout is de nieuwste aanwinst.

Hippische sport

In Noordwijk en Noordwijkerhout kunt u het hele jaar door paardrijden op het strand en door de bossen. Er zijn in Noordwijk wel een aantal regels waar u zich aan moet houden als u wilt paardrijden over het strand. Zo mag u ter hoogte van de boulevard niet op het strand komen met een paard. Als u een buitenrit maakt via één van de maneges in Noordwijkerhout neemt manege Smit (www.manegesmit.nl tel. 0252-372763) of manege Bakker (www.manege.nl tel. 0252-372628) u mee op één van de mooie ruiterroutes in Noordwijk. Ieder weekend en in de zomer dagelijks kunt u mee op een buitenrit door de bossen, duinen en het strand. Om mee te mogen moet u wel in staat zijn om een paard onder controle te houden bij stappen, draven en galopperen in een groep. Dit geldt ook voor Manege Recreatie Stal In Noordwijk zelf aan de Duindamseweg (www.manegerecreatie.com tel. 06-42923545).

Tennis

Heeft u tijdens uw verblijf zin om een balletje te slaan? Informeer naar de mogelijkheden voor het reserveren van een baan bij Tennis Club Noordwijk tel. 071-3620213 www.tcnoordwijk.nl .

Wellness

Talloze hotels en salons bieden een uitgebreid scala aan wellness-programma's. Vlak achter de duinen van Noordwijk ligt Azzurro Wellness. Een plek waar u heerlijk kunt inspannen en ontspannen met sport- fitness- en wellnessfaciliteiten. Azzurro Wellness is een eigentijdse club die een groot gevoel van luxe en rust uitademt. www.azzurrowellness.nl

Massage is een geweldige manier om je gezondheid te verbeteren en om je weer fit en goed te voelen op hetzelfde moment. Krung Thai: Parallel Boulevard 176
2202 HS Noordwijk. www.krungthai.nl