x Our website is also available in English. Switch to English
Home Holiday logo
x Vanaf nu heten wij Booklidays. Lees meer over onze naamsverandering.
Menu

Strand Noordwijk

Luxe badplaats

De kustlijn van Noordwijk is maar liefst 13 kilometer lang. Het strand is omgeven door robuuste duinen en weidse bossen. De boulevard van 1,5 km leent zich uitstekend om lekker over te flaneren. Deze bestaat uit twee delen: de moderne Koningin Wilhelminaboulevard (met de meeste horecavoorzieningen) ten noorden van Huis ter Duin en de meer traditionele Koningin Astridboulevard ten zuiden daarvan. Van april tot september bieden 18 strandpaviljoens een divers aanbod aan ontspanning, eten en drinken. De paviljoens worden jaarlijks opgebouwd en hebben hun eigen, unieke karakter en keuken. Bij de paviljoens kan men een schermpje en bedje huren of lekker op het terras vertoeven met een drankje en een heerlijke maaltijd.

Naaktstrand 

Ten Noorden van Noordwijk liggen twee officiele naakstranden. Het eerste ligt iets ten zuiden van de Duindamse Slag . Het tweede naaktstrand begint net ten noorden van Langevelderslag. In alle beslotenheid kunnen gasten genieten van de natuur en het naturisme. Niet verplicht overigens, textiel mag!

Blauwe Vlag

In 2012 had Noordwijk al voor de 26e keer de internationale Blauwe Vlag. Deze vlag staat symbool voor schone en veilige stranden. Noordwijk moet aan een flink aantal criteria voldoen om de Blauwe Vlag te mogen laten wapperen. Deze criteria hebben onder meer betrekking op de kwaliteit van het zwemwater, goede faciliteiten, de aanwezigheid van een EHBO-post, reddingsmateriaal en voorzieningen voor gehandicapten. Al meerdere malen ontving Noordwijk bovendien de Quality Coast Award voor de hoge kwaliteit van mens- en natuurvriendelijk toerisme.

Watersport

Ook voor de watersporters zijn er volop faciliteiten. Van golf- tot kitesurfers, van garnalenvissers tot zwemmers. Noordwijk is een echte kitesurf-hotspot, er ziin 2 kitesufscholen. Kitesurfen mag op drie plekken aan het strand: bij KSN, Bij afrit 21 en bij Langevelderslag ter hoogte van radiostation Nora.

Strandbilbiotheek

Bij afrit 18 (links van de Noordwijkse Reddingsbrigade) staat een strandbibliotheek. De strandbezoekers (van binnen- en buitenland) kunnen er kosteloos een boekje of een I-pod lenen.

Honden

Met de hond op het strand uitwaaien mag, maar onder voorwaarden. Van 1 september tot 1 juni mogen honden overal en niet aangelijnd op het strand komen. Buiten deze periode zijn honden verboden. Op de stranden aan het einde van de Koningin Astridboulevard (afrit 1 tot Katwijk) zijn honden het gehele jaar toegestaan.

Rolstoel

Bent u rolstoelgebonden? Ook dan kunt u op het strand en zelfs aan de zee komen met de strandrolstoel. Noordwijk heeft vijf strandrolstoelen gratis beschikbaar bij drie strandpaviljoens. Dit wordt aangegeven met een zgn. Juttersvlag. Nabij de strandafgangen zijn ook invalide parkeerplaatsen beschikbaar.

Reddingsbrigade

Op het Noordwijkse strand zijn 3 reddingsbrigadeposten, respecitievelijk bij Afrit 18, bij Duinsdamse Slag en bij Langevelderslag. De politiepost kunt u vinden bij afrit 10. 


EHBO

Ga hiervoor naar de dichtstbijzijnde paviljoenhouder, reddingspost of politiepost voor advies. Een EHBO post is binnen handbereik. Meer informatie vindt u onder belangrijke telefoonnummers.