x Our website is also available in English. Switch to English
Home Holiday logo
x Vanaf nu heten wij Booklidays. Lees meer over onze naamsverandering.
Menu

Kinderen en Noordwijk

Familiefaciliteiten

Noordwijk staat ook bekend om haar familiefaciliteiten. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er volop activiteiten zijn voor de kinderen. Het strand is natuurlijk the place to be voor de kids, vooral met mooi weer. Maar ook met minder weer kunnen ze er lekker ravotten, spelen en sporten. In de duinen kun je op verkenningstocht: ga op zoek naar de dieren zoals herten of roofvogels of kijk gewoon welke planten en bomen je kunt herkennen. De basis voor vermaak ligt er al sinds mensenheugenis.

Bij Strandpaviljoen Het Zuiderbad kunnen de kids klimmen en klauteren in de rekken bij het speelduin, of uist druk zijn met schatgraven. 

Kids Zoo

“Indoor speeltuin, ideaal als het regen"
KidsZoo in Noordwijkerhout is avontuur op 200m2 speelplezier voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Met speciaal voor de allerkleinsten een veilige, kleurrijke speelhoek en voor de ouders lekker luxe loungen. Adres: Pletterij 3, Noordwijkerhout www. Kidszoo.nl

Bioscoop

“Kids Filmhuis” 
Noordwijk heeft een mei-, zomer-, en een kerstbioscoop. Op woensdag- en vrijdagmiddagen is theater de Muze omgetoverd in Kids Filmhuis. www.demuzenoordwijk.nl

Pannekoeken eten

Bij Hans en Grietje, ’t Pannekoekenhuisje aan de boulevard of Pannenkoekenboerderij Langs Berg en Dal kunnen de kinderen genieten van een overheerlijke pannenkoek.    

Strandrestaurant Nederzandt 

“jaarrond strandpaviljoen” 
Aan de Langevelderslag bevindt zich dit groots opgezette restaurant met in- en outdoor kids place. Hier huist ook de activiteiten- en evenementenorganisatie The Strand. Zij verzorgen de organisatie en uitvoering van een breed scala aan uitdagende strandactiviteiten. 

Space Expo 

“Noordwijk Spacecity” 
Noordwijk is de thuisbasis van ESTEC (European Space Research and Technology Centre) Op nog geen 5 minuten rijden vanuit Noordwijk ligt Space Expo: Europa’s eerste ruimtevaarttentoonstelling met raketten, de maanlander, kunstmanen en nog veel meer.  Space Expo brengt de ruimte heel dichtbij. Hier kun je ervaren hoe het is om astronaut te zijn. Adres: Keplerlaan 3, Noordwijk. Meer informatie: www.space-expo.nl.

Naturalis 

“Variatie in de natuur”
In Leiden op ca. 20 minuten rijden van Noordwijk ligt Biodiversity Center Naturalis. Met een collectie van wereldformaat verzamelen, bewaren en bestudeert men hier dieren, planten en stenen. Temidden van miljoenen jaren oude fossielen staan twee gigantische dinosauriers. Opgezette apen, roofdieren, vogels, vissen en planten tonen de geweldige variatie in de natuur. Adres: Darwinweg 2, Leiden. www.naturalis.nl

Corpus

“Reis door de mens”
Aan de noordrand van Leiden ligt Corpus. Beleef deze unieke atrractie van het menselijk lichaam: een reis door de mens. Reserveer op www.corpusexperience.nl.

Attractiepark Duinrell 

Attractiepark Duinrell in Wassenaar ligt op 20 minuten rijden van Noordwijk. Een  dagje Duinrell is pas echt compleet met een plons in het tropische Tikibad. Met 10 glijbanen is het Tikibad het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux! Adres: Duinrell 1, Wassenaar. Tel.: 070-5155258. Meer info: www.duinrell.nl.

Madurodam 

“Miniatuurstad”
Op een half uur rijden vanuit Noordwijk ligt Den Haag. In Den Haag vindt u Madurodam, de kleinste stad van Nederland. Grachten, sfeervolle geveltjes en andere typisch Nederlandse taferelen zorgen voor een feest van herkenning. Alles waar Nederland bekend om is, is op schaal 1:25 tot in het kleinste detail nagebouwd. Een aanrader met de kinderen! Adres: George Maduroplein 1, Den Haag. Meer informatie:  www.madurodam.nl.  

Linnaeushof 

“grootste speeltuin van Europa” 
Op 20 minuten rijden van Noordwijk, in Bennebroek, ligt de grootste speeltuin van Europa. De Linnaeushof is open vanaf begin april tot begin oktober. Kinderen moeten hun uiterste best doen om in één dag de helft van alle 350 speeltoestellen af te lopen! Voor € 11,50,- per kind. Adres Glipperweg 4C, Heemstede. Tel.: 023-5845362. Meer info: www.linnaeushof.nl 

Aventurepark Rollygolf 

Hier kunnen kinderen zich uitleven op een prachtige 18 holes midgetgolfbaan, trampolines en een racebaan voor minicars. Duinweg 6, tel. 071-3613129. www.derollygolf.nl